AAN DE BAR(RE) IN HET CENTRUM VAN DORDRECHT

Het energiehuis zie ik dagelijks letterlijk vol bruisende energie. Het voelt fantastisch dat ik als ToBe partner deel mag uitmaken van deze bruisende energieke plek in Dordrecht.

Vanaf 17 mei 2018 is het ook mogelijk om in het Energiehuis aan de barre te staan. Iedere donderdag avond biedt BarreSport nu ook hier de barre workout aan. De workout wordt gegeven bovenin Het Energiehuis, lokaal 201. Een prachtig ruim opgezette zaal, waardoor we tijdens de warming-up genoeg ruimte hebben om groots te bewegen. De barre is langs de spiegelwand en wellicht komt er in de toekomst een barre bij, wanneer er nog meer barre beauty’s samen met ons aan de barre willen staan. Hier tref je de informatie over DE barre workout. Want wat is dat nou precies? Kom een keer langs, dan weet je het!

aan de bar(re)-BarreSport-Het Energiehuis
Het Energiehuis

Het gebouw
In 1905 is het eerste gedeelte van het Energiehuis als gemeentelijke elektriciteitscentrale in gebruik genomen.

In die tijd werd het gebouw geflankeerd door een flinke schoorsteen en werd er later op de hoek met de Noordendijk ook nog een portiersloge tegen aan gebouwd. Deze is nu weer gesloopt, zodat de originele gevel weer te zien is, weliswaar zonder schoorsteen. In dit gedeelte van het Energiehuis uit 1905 zijn de hallen omgetoverd tot de muziekzaal (Ketel 1). In de andere hal bevindt zich Grand café | Bistro | Bar Khotinsky.

Het middendeel stamt uit 1918, bevinden zich de cursusruimtes en (dans)studio’s van ToBe met in de kelder de Popcentrale.

Het laatste en grootste bouwdeel van het Energiehuis dateert uit 1928. In dit gedeelte bevinden zich de diverse ruimtes van Bibelot (Main Stage, Power Stage en Poplounge), Kunstmin en Muziektheater Hollands Diep (Machine 3).

aan de bar(re)-BarreSport-Het Energiehuis-1

Ontwikkeling
Het Energiehuis functioneert sinds 2013 als podium, productiehuis, repetitieruimte, educatie- en ontmoetingsplek voor amateurs en professionals, (jonge) makers en producenten en hoopt zich in een hoog tempo te ontwikkelen tot een culturele en recreatieve regionale trekpleister van formaat.

www.energiehuis.nl