BarreSport-BrendavanderDoesBrenda van der Does

Vier jaar was ik toen ik mijn eerste balletles volgde. Sindsdien is deze passie als een roze draad door mijn leven verweven en heeft mij nooit meer losgelaten. Zoals vele meisjes ben ik begonnen met het volgen van klassiek ballet en al snel volgde ook jazz.

In Den Haag volgde ik een dansopleiding waarin klassiek ballet centraal stond. Maar ook lessen als show, modern, folklore, tapdansen, mannequin, make-up, zang en dansgeschiedenis volgde ik. Vele (inter)nationale optredens mocht ik geven. Denk hierbij aan dinnershows, modeshows, backingvocal, tv-opnames, het Efteling theater, het huwelijksfeest van Koning Willem Alexander & Maxima. Hierdoor kon ik ook samenwerken met vele artiesten. Zoals Hans Klok, Rene Froger, Lee Towers, Frans Bouwer, Karin Bloemen, Vanessa Mae en zo nog vele meer. Ik mocht dansen in Japan, Monaco, London, Quatar en in mooie theaters en stadions in Nederland.

Omdat ik bewegen zo leuk vind en ik dit graag wilde delen ben ik een opleiding gaan volgen om mensen te begeleiden met fitness en haalde toen ook mijn aerobics en spinning certificaten. Vanaf mijn twintigste ben ik begonnen met het delen van mijn passie. Zowel kinderen als volwassenen in dansstudio’s en sportscholen heb ik lesgegeven variërend in de leeftijd van twee tot tachtig jaar.

Na mijn verhuizing naar Rotterdam ben ik tijdelijk gestopt met dansen en heb me bezig gehouden met diverse functies binnen de kinderopvang. Sinds 2008 woon ik in Dordrecht met mijn partner en hebben we een pracht zoon en dochter.

Na een tijdje er tussenuit te zijn geweest wilde ik graag weer eens het gevoel van vrijheid ervaren middels dans, want dat is wat dansen met mij doet. Vrijheid! Helaas kon ik niet die lesvorm vinden in mijn directe omgeving en week uit naar Utrecht. Daar trof ik TrippleShape en werd op slag verliefd op deze lesvorm. Geen verplichte strakke pakjes en toch oh zo vrouwelijk en elegant. De combinatie van ballet-yoga-pilates in een workout, gaven mij de energie om dit door te geven en dat vanuit mijn passie: dans.

Met veel emotie, diepgang, respect, inspiratie en passie volgde ik de TrippleShape Barreworkout opleiding bij Gladys Daniel. Ik ben haar zeer dankbaar, zij gaf mij mijn passie terug en dus ook mezelf!

Dansen is mijn passie, altijd al geweest. Zoals Assepoester haar muiltjes draagt, zo draag ik mijn ballet schoenen. Trots dat ik nu zelfs zonder ballet schoenen vrouwen mag laten stralen en gracieus mag laten bewegen als een echte ballerina.

wie-BarreSport- ouderen

Bewegen op muziek voor ouderen

Ineens was daar het besef: wat mij ook gebeurd, hoe oud ik ook mag worden. Ik wil en ik zal altijd blijven bewegen op muziek. Dit bracht mij bij de volgende vraag: waar bewegen ouderen? Is er bewegen op muziek voor ouderen? Wie is er verantwoordelijk voor de activiteiten voor ouderen? Ook hier kom ik weer op het feit dat er gelukkig veel aanbod is voor ouderen……..in de grote steden. Buiten de grote steden wordt het ouderen niet makkelijk gemaakt wanneer zij willen bewegen op muziek. Dus……ik volgde de opleiding bij Dance For Health in Rotterdam. Bij Andrew Greenwood, in Amsterdam. Deed ervaring op bij Dance For Health, Step Up For Parkinsons, Switch2Move en mocht tijdens de cursus “val niet of val zo” bewegen met ouderen op muziek.

Ik heb in den lijve mogen ervaren wat bewegen op muziek kan betekenen voor ouderen. Het is prachtig om te zien hoe mensen met of zonder beperking kunnen genieten. Genieten van de muziek, van elkaar. Maar nog belangrijker, van zichzelf. Samen omarmen we wat we nog wel kunnen!

Mijn danshart klopt! Wie volgt?