Dance for health zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging

Dance for health danst met mensen met Parkinson. Afgelopen oktober kwam de documentaire ‘Met alles wat er is’ op t.v. Een prachtige documentaire waarin 3 deelnemers worden gefilmd. Zij volgen de lessen en stellen zich open voor wat dansen vanuit je ziel met je doet. Ik was emotioneel en opgelucht tegelijk tijdens het kijken. Emotioneel want wat is het mooi om te zien hoe mensen die lichamelijk beperkt zijn toch mogen en kunnen dansen. En opgelucht want ik voelde dat ik niets liever zou willen, dan blijven dansen mocht ik ooit lichamelijk beperkt raken. Dansen is veel meer dan een mooi beeld waar men naar kan kijken. Het stimuleert de geest, creativiteit, balans, je houding en flexibiliteit. Vele onderzoeken zijn hiernaar te refereren. 

BarreSport-DanceForHealth-
Dance for Health brengt de kennis en kunde vanuit de artistieke en medische werelden bij elkaar.

Al geruime tijd volg ik mijn vriendin Natalie Muschamp.  Zij beheert de stichting Step up for Parkinson’s op Malta. Toen ik haar vertelde dat ze mij zo ontzettend inspireerde middels haar social media berichten hebben we met elkaar gebeld en stelde zij mij een aantal vragen. Na het beantwoorden van deze vragen zei zij: “Maar dan moet je naar Dance for Health.” Dankzij haar mocht ik vandaag aanwezig zijn bij een les. 

Wat een bijzonder mooie ervaring! Dankbaar dat ik hierbij mocht zijn. Wat was dit puur. Het leek wel of de docente aan het toveren was. Bij binnenkomst was er een klein akkevietje tussen twee deelnemers. Hierdoor wilde er een deelneemster vertrekken. Prachtig dat andere deelnemers haar emotioneel steunden en ze toch besloot om te blijven. Vanaf het starten van de muziek, en de docent die ontspannen en stralend vraagt of wij onze handen en voeten willen bewegen. Duurde het 1 minuut en de dame straalde. Ze kon middels dans en muziek haar emoties los laten en genieten en haar hart openstellen. De groep is heel open en uitermate vriendelijk. We dansten individueel maar ook samen. En iedereen op zijn eigen niveau. 

Heel de dag heb ik met een lach op mijn gezicht gelopen. Wat voelde ik me oprecht gelukkig, en nog!

Dans for health is druk bezig om ook in Dordrecht een les op te zetten.

BarreSport heeft vandaag heel veel inspiratie op mogen doen. Dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.