Stichting Voor Sara tijdens onze garden barre workout

Stichting Voor Sara  is een stichting die middels vele vrijwilligers zich inzet voor meer onderzoek naar zeldzame spierziektes. Sara Verbrugge woont in Dordrecht en is 3 jaar jong. Ze heeft de ongeneeslijke spierziekte MDC1A (merosine negatieve congenitale spierdystrofie, type 1a). Het is een aangeboren spierziekte. In de aanleg, is de afwijking van de spier(en) al aanwezig.  Door de spierzwakte brengt het veel beperkingen met zich mee. De lichamelijke ontwikkeling van kinderen met deze ziekte loopt geheel anders dan anders. Denk aan rollen, zitten of lopen. Het lijkt allemaal zo normaal. Maar voor Sara zijn dit gigantische mijlpalen. Veelal worden kinderen met MDC1A niet oud.

BarreSport-Voor Sara-
Barre workout Voor Sara in de buitenlucht
BarreSport-Voor Sara-

Al geruime tijd voelde ik de behoefte om iets te doen Voor Sara. Voor mij is niets zo normaal als lopen, bewegen, sporten, springen. Het gebruiken van mijn spieren kost mij geen moeite. Het enige waar ik over kan klagen is dat ik strakkere, meer ontwikkelde spieren zou wensen. En daar kan ik dus gewoon zelf iets aan doen. Gewoon, nu, direct, terwijl ik dit typ, heb ik de mogelijkheid mijn spieren te trainen. Voor Sara ligt dit anders. Door de spierzwakte is het zelfstandig gaan zitten vanuit ligstand, voor Sara onlangs een heel mooi groot kado geweest.

Tijdens de zomerstop van BarreSport wilde ik heel graag een buiten barre workout realiseren. Door de warme periode die we hebben gehad, kreeg ik steeds meer de behoefte om nog meer naar buiten te gaan. Lekker buiten te leven en dus ook te bewegen. Onze barre beauty Carole van de Logt boodt haar tuin aan. Zo kon iedere dame ongegeneerd, heerlijk vrij en vrouwelijk bewegen zonder het oog van een buitenstaander. Want het feit dat er derden mee kunnen kijken is voor sommige toch nog wel een ……..dingetje 

Samen één doel voor ogen
BarreSport-Voor Sara-

Toen ik de garden barre sessie aankondigde waren er direct vele dames enthousiast. Omdat ik iedere dame de kans wilde geven om te ervaren hoe het is om buiten te bewegen en natuurlijk zoveel mogelijk geld wilde inzamelen Voor Sara. Werd al snel besloten dat er twee lesuren zouden plaats vinden. Het was al dagen, weken mooi weer. Maar stel…… het slaat ineens om. Wat dan? Gelukkig was daar De Oude School die direct als gratis back-up wilde klaar staan. Gelukkig hebben we er geen gebruik van hoeven maken.

Dankbaar
BarreSport-Voor Sara-

In deze prachtige tuin hebben we bewogen, gelachen, stil gestaan bij het feit dat het gebruiken van onze spieren, niet voor iedereen zo “normaal” is. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik al zolang zoveel plezier heb van mijn spieren en hoop nog heel lang te hebben. Dankbaar dat ik dit heb mogen delen met de barre beauty’s van Dordrecht. Dankbaar dat we een klein beetje hebben kunnen bijdragen aan de inzameling voor de kosten van de onderzoeken.

Stichting Voor Sara
BarreSport-Voor Sara-

Doneren kan altijd: NL56RABO0315790792 t.n.v. Stichting Voor Sara. De stichting is aangemerkt als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) Dankzij deze ANBI-status zijn uw donaties belastingaftrekbaar.

Ook zin om aan DE barre te staan? Meld je aan voor een gratis proefles.